×

Lidhu me të.

Industry News
Në shtëpi>Blog>Lajmet e industrisë

Zhvillimet në sektorin global të transportit ajror

Koha : 2023-12-02Hits :1

Stabiliteti i tregut

Tregu po ruan stabilitetin relativ në përgjithësi, me kërkesën e ngarkesave ajrore që po nivelohet nga rëniet e mëparshme dhe madje po tregon rritje në muajt e fundit (një rritje prej 1.5% nga viti në vit në gusht). Rritja e kapacitetit vazhdon të tejkalojë kërkesën, me kapacitetin ndërkombëtar të barkut pranë niveleve të vitit 2019. Megjithëse normat e mallrave të industrisë janë në një prirje rënëse, norma e rënies po ngadalësohet dhe është në thelb e njëjtë me atë të majit, duke tejkaluar ende nivelet e para-pandemisë. Kostot e transportit detar në gusht të këtij viti ishin rreth 35% më të larta se e njëjta periudhë e vitit 2019.

Prodhimi prodhues, inflacioni dhe rritja rajonale

Në gusht, pati një rritje të lehtë të prodhimit prodhues dhe numrit të porosive të reja të eksportit, edhe pse ende nën neutrale, duke treguar një ngadalësim të rënies së tregtisë globale të mallrave. Inflacioni amerikan u rrit në 3.7% në gusht, duke shënuar dy muaj rresht fitimesh pas 13 muajsh rënie radhazi. Kërkesa për të gjitha rrugët kryesore tregtare u rrit në gusht, me një rritje të lehtë të kërkesës nga Amerika e Veriut në Evropë/Azi-Paqësor krahasuar me muajin e mëparshëm dhe një rritje prej 8.8% nga viti në vit të kërkesës nga Evropa në Azi.

Rritja e volumit të eksportit të tregtisë elektronike

Rritja e eksporteve ajrore të produkteve të tregtisë elektronike me vlerë të ulët (me përjashtim të rajonit të Azi-Paqësorit) ka stimuluar kërkesën e përgjithshme në tregun e ngarkesave ajrore. Eksportet në shkallë të gjerë nga eksportuesit kryesorë dhe futja e produkteve të teknologjisë së lartë kanë çuar në një rritje të kërkesës për eksport nga Kina, Vietnami dhe vende të tjera të Azi-Paqësorit, duke arritur një rritje pozitive të kërkesës nga viti në vit në tremujorin e katërt.


Kërkimi i lidhur me të

emailgoToTop