×

Контактирајте се.

Industry News
Дома>Блог>Вести од индустријата

Развој на развојот на глобалниот сектор за воздушни товарни врнежи

Време : 2023-12-02Хитови :1

Стабилност на пазарот

Пазарот ја одржува релативната стабилност севкупно, при што побарувачката на воздухот се израмнува од претходните падови, па дури и покажува раст во последниве месеци (зголемување за 1,5 отсто за период од една година во август). Растот на капацитетот продолжува да ја надминува побарувачката, при што меѓународниот капацитет на стомакот се приближува до нивоата од 2019 година. Иако стапките на товарните стапки на индустријата се намалуваат, стапката на пад се забавува и во суштина е иста како во мај, сé уште надминувајќи ги пред-пандемските нивоа. Трошоците за превоз во август оваа година беа околу 35 отсто повисоки од истиот период во 2019 година.

Производство, инфлација и регионален раст

Во август, имаше мало зголемување на производството и бројот на новите извозни нарачки, иако сé уште под неутралните, што укажува на забавување на падот на глобалната трговија со стоки. Инфлацијата во САД се зголеми на 3,7 отсто во август, одбележувајќи два последователни месеци добивка по 13 месеци последователни падови. Побарувачката за сите големи трговски патишта се зголеми во август, со мало зголемување на побарувачката од Северна Америка до Европа/Азија-Пацифик во споредба со претходниот месец, и зголемување за 8,8 отсто за период од една година на побарувачката од Европа до Азија.

Раст на обемот на извоз на е-трговија

Растот на извозот на воздух на производите за е-трговија со ниска вредност (со исклучок на азиско-тихоокеанската област) ја стимулираше целокупната побарувачка на пазарот на воздушни товарни возила. Големиот извоз од големите извозници и воведувањето високотехнолошки производи доведоа до зголемување на извозната побарувачка од Кина, Виетнам и другите азиско-тихоокеански земји, постигнувајќи позитивен раст на побарувачката од една година во четвртото тримесечје.


Поврзано пребарување

emailgoToTop