×

Контактирајте се.

Industry News
Дома>Блог>Вести од индустријата

Логистика на договорот: одржлив раст и голема побарувачка

Време : 2023-12-02Хитови :1

Logistics Solutions002

Постојано намалување на побарувачката за логистика и складирање на договорот

Пазар за логистика на договорот за процветување

Одржлив раст на договорната логистика

Логистиката на договорите продолжува да покажува ветувачки потенцијал за раст и се предвидува да ја одржи својата траекторија на раст. Во моментов, само 30% од уделот на пазарот е надвор. Стапката на раст на глобалниот пазар на логистички договори (4,1%) постојано го надминува БДП (2,7%) низ различни региони. До 2024 година, стапката на раст се очекува да достигне 4,4 отсто. Иднината на аутсорсираниот логистички сектор останува оптимистичка.

Во неодамнешната анкета, 56,6 отсто од испитаниците од трети страни во логистиката ја посочија својата желба трговците на мало да ги надгледуваат повеќе логистички задачи. 71,7% од испитаниците предвидуваат дека повеќеканални/омничанелни малопродажби се најверојатно да ги надгледуваат логистичките функции. Стратешко преуредување.

Геополитичките напори може да резултираат со тековни прекини на синџирот на снабдување и несигурност. Како резултат на тоа, претпријатијата почнуваат да бараат диверзификувани производствени сајтови за да ги усогласат нарушувањата на синџирот на снабдување. Дополнително, инвестициите во близина на брегот во Мексико се зголемуваат, при што странските директни инвестиции се зголемуваат за 5,8 отсто за период од една година во мај.


Поврзано пребарување

emailgoToTop