×

Контактирајте се.

Company News
Дома>Блог>Вести од компанијата

Нов американски царински услов: Поштенски кодови за пратки од кинеското копно

Време : 2023-12-02Хитови :1

Logistics Solutions001

Почнувајќи од 18 март 2023 година, поштенските кодови ќе бидат задолжителни за сите пратки од кинеското копно до САД, како и по царината на САД.

Кој е новиот услов за корисниците кои испорачуваат од Кина кон САД?

Производствената (МФ) партија, кога е пријавена како кинески ентитет, мора да обезбеди важечки поштенски код во моментот на ослободување на товарот. Сите нови и ажурирани кодови за идентификација на производителот (MID) за кинескиот континент мора да вклучуваат валиден поштенски код. *Ве молиме забележете, МФ партијата сеуште може да биде страна на фактурирање, шпански, извозник или производител. Нема промени во оваа врска. Партијата МФ често се нарекува МИД.

Кои се последиците за корисниците на UPS Брокерската куќа?

Ако увезувате стока во САД и партијата на фактурирање, шпедитерот, извозникот итн. е од кинеското копно, тогаш адресата на партијата на фактурирање во документите мора да вклучува поштенски код. Ако одржувате список на вашите шопери, снабдувачи и/или продавачи, осигурајте се дека е вклучен валиден поштенски код за било која адреса од кинеското копно. Бидете свесни дека пратките може да бидат одложени ако партијата на фактурирање е од Кина континентот и валиден поштенски код не е вклучен во документите за увоз.

Поврзано пребарување

emailgoToTop