×

Контактирајте се.

Industry News
Дома>Блог>Вести од индустријата

Влијание на технологијата врз меѓународните логистички услуги

Време : 2024-02-27Хитови :1

Во секогаш менувачкиот свет на глобалната трговија,меѓународни логистички услуги Важни се. Технолошките напредоки во голема мера го обликуваат управувањето со производите и пренесувањето преку границите.

Доаѓањето на технологијата во логистиката

Технологијата е одличен катализатор за промени и во овој сектор. Начинот на кој стоката се пренесува низ целиот свет се промени од на пример на пример со развој како оној на шпедитерскиот контејнер и доаѓањето на глобалните системи за позиционирање (GPS).

Дигитализација и автоматизација

Два големи технолошки трендови кои влијаат на меѓународните логистички услуги се дигитализацијата и автоматизацијата. Бизнисите сега можат да ги следат своите синџири за снабдување во реално време со користење на дигитални платформи со што ја зголемуваат видливоста на невидено ниво. Од друга страна, автоматизацијата ги прави логистичките операции поефикасни и зависни што доведува до подобрена продуктивност, како и намалени грешки преку 24 часа работа авто складишта.

Улогата на вештачката интелигенција

Друг технолошки развој кој има огромно влијание е Вештачката интелигенција (AI). AI е способен да анализира огромни обеми на податоци за предвидување на идната акција, да ги истакне потенцијалните проблеми или да понуди оптимални патишта за испорака на товар. Ова помага да се зголеми ефикасноста, истовремено намалувајќи ја изложеноста на ризици поврзани со одложувањата и нарушувањата.

Блокчејн во логистиката

Логистиката е уште една индустрија каде што блокчејн технологијата позната по својата поврзаност со криптовалуните почна да наоѓа услуга. Обезбедува безбеден начин за снимање на трансакции на начин кој овозможува лесно следење и валидирање на искреноста на стоката. Оваа карактеристика е особено важна во индустриите како што се фармацефтиката, храната меѓу другите, кои бараат автентичност на следливоста толку многу.

Заклучок

Меѓународните логистички услуги се трансформираат со технологија во нешто што функционира подобро, прави помалку грешки, станува поспорно и ги отвора своите книги полесно. Како резултат на тоа, овие настани дефинитивно ќе дојдат заедно со повеќе промени во логистичката област давајќи им на бизнисите сите нови можности, како и предизвици.

Поврзано пребарување

emailgoToTop